“100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ” ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΜΑΙΖΩΝΟΣ ΣΤΟ ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων διοργανώνουν  στο κτήριο Μαιζώνος στοΝιόκαστρο Πύλου Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου  Καλογερόπουλου με τίτλο:     

«100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΠΡΙΝ/ ONE HUNDRED PHOTOS AGO »

Εγκαίνια έκθεσης :  Κυριακή 4η  Αυγούστου 2013 στις 12:30μ.μ.

Ο κ. Γ. Καλογερόπουλος γεννήθηκε στη Μεσσηνία. Σπούδασε οικονομικά, κινηματογράφο και ανθρωπολογία στη νέα Υόρκη και ασχολήθηκε συστηματικά με τον ελληνικό κινηματογράφο αναπτύσσοντας έντονη δράση για την προώθησή του στην Αμερική. Μεταξύ άλλων διοργάνωσε τη γνωστή ρετροσπεκτίβα ‘ΣΙΝΕΜΥΘΟΛΟΓΙΑ’ και το ‘Αφιέρωμα στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου’ στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης (MoMa). Έχει διατελέσει Διευθυντής Προγράμματος του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας ‘Νύχτες Πρεμιέρας’. Το 1998 ίδρυσε το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (MIK/MFI) το οποίο διευθύνει μέχρι σήμερα.

Μέσα από τα ασπρόμαυρα καρέ βλέπει κανείς τους τρεις τόπους από τους οποίους πέρασε και έζησε  ο σκηνοθέτης, τη Νέα Υόρκη, τη Μεσσηνία και την Αθήνα.

Ο κ. Γ. Καλογερόπουλος έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, στην Αθήνα, στη Μεσσηνία και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου – Νέστορος και με την υποστήριξη της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων φιλοξενεί την έκθεση στο ιστορικό κτήριο ‘Μαιζώνος’ στο Νιόκαστρο λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου σημαντικό έργο πολιτισμού που εντάχθηκε πρόσφατα στο ΕΣΠΑ.  

Νιόκαστρο Πύλου, κτήριο Μαιζώνος

Διάρκεια έκθεσης: 4-31 Αυγούστου 2013

Ώρες λειτουργίας : Τρίτη – Κυριακή: 8.00π.μ. – 15.00μ.μ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print