ΤΕΛΕΣΗ 194ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με ευλάβεια τελέστηκε σήμερα το πρωί η δοξολογία για την 194η επέτειο της Εξόδου του βρίκιου «Άρης» στην Πύλο. Το πρωί τελέσθηκε η Δοξολογία στον Ι.Ν Μεταμόρφωσης του Σωτήρος εντός του Νιόκαστρου. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η κατάθεση των στεφάνων και η επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην των ηρώων πεσόντων Σταύρου Δ. Σαχίνη, Αναστασίου Δ. Τσαμαδού, Χ. Αναγνωσταρά και του Ιταλού φιλέλληνα Σαντόρε ντι Σανταρόζα πραγματοποιήθηκε στην άκρη της προκυμαίας της Πύλου.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον επίτιμο Α’ υπαρχηγό Λ.Σ Αντιναύαρχο Αγγελόπουλο Πελοπίδα, ο οποίος έκανε μια εκτενή ιστορική αναδρομή στη Μάχη της Σφακτηρίας και στην ιστορική Έξοδο του Άρεως, το μεγαλύτερο ναυτικό κατόρθωμα όλων των εποχών, το οποίο πραγματοποιήθηκε την 26η Απριλίου 1825.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, δήλωσε τα εξής: «Είναι χρέος μας να παρευρισκόμαστε για να τιμήσουμε τους ήρωες που με το σθένος και την ανδρεία τους θυσίασαν την ζωή τους για να αποτάξουν τον αιγυπτιακό στόλο. Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε τέτοιες επετείους και καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρίσκεται για να τιμήσει τους ήρωες που πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας. Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια που ζω και κατάγομαι από τούτον εδώ τον ιστορικό τόπο.»

Ανάμεσα σε όσους έδωσαν το παρόν ήταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς, ο Λιμενάρχης Πύλου Αντιπλοίαρχος Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Α.Τ. Πύλου Παναγιώτης Κομπότης, ο απόγονος του ήρωα Χ. Αναγνωσταρά Παναγιώτης Κορομηλάς, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών Ναύαρχος ε.α. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, Σμήναρχος ε.α. Ευστάθιος Σπυρόπουλος.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print