Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ‘21

Συνάντηση για συμπράξεις στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 είχε εχθές Παρασκευή, στην Τρίπολη, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νικόλαο Ζαχαριά, τον Δήμαρχο Τρίπολης Κωνσταντίνο Τζιούμη, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον Δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, και τον τέως Υφυπουργό Ανδρέα Φούρα ως εκπρόσωπο του Δήμου Καλαβρύτων.

Στη συνάντηση, η οποία είχε διερευνητικό χαρακτήρα, συζητήθηκε η δυνατότητα σύμπραξης των ανωτέρω Δήμων στον εορτασμό ενός δικτύου επετειακών εκδηλώσεων που αφορούν την Επανάσταση του ’21.

Σύμφωνα με πρόταση του Ν. Ζαχαριά, οι κομβικές χρονικές στιγμές της Μυστικής Συνέλευσης στο Αίγιο, της Απελευθέρωσης στην Καλαμάτα, της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο, της Απόφασης Έναρξης της Επανάστασης στα Καλάβρυτα και της Άλωσης στην Τρίπολη, μπορούν να θεωρηθούν ως κύκλοι δημιουργίας της Επανάστασης του ’21 και να συνθέσουν ένα δίκτυο επετειακών εορτασμών, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τα 200 χρόνια από το εν λόγω ιστορικό γεγονός.

Στόχοι των ανωτέρω ενεργειών είναι η κατανόηση της Επανάστασης ως πολυδιάστατου γεγονότος και η ανάδειξή αυτού σε μείζον ευρωπαϊκό και διεθνές φαινόμενο.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print