Αγιασμός των υδάτων στον Δήμο Πύλου – Νέστορος 6 Ιανουαρίου 2022

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός των υδάτων, ημέρα των Θεοφανείων στα γραφικά λιμάνια του Δήμου Πύλου – Νέστορος και συγκεκριμένα της Πύλου, της Μεθώνης, της Φοινικούντας και της Κορώνης.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια, όπως επιτάσσει η ημέρα, θα τελεσθεί η εορτή των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Δήμο Πύλου – Νέστορος, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως  της Θεοτόκου στην Πύλο, τηρουμένων των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου που επιβάλλουν υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας, καθώς και τήρηση των αποστάσεων.

Ο Αγιασμό των υδάτων στην επικράτεια του Δήμου Πύλου – Νέστορος θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού και ώρα 10:30 π.μ., στην παραλιακή ζώνη της Πύλου, της Μεθώνης, της Φοινικούντας και της Κορώνης αντίστοιχα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γενικός σημαιοστολισμός οικιών, καταστημάτων και φωταγώγηση της Πόλεως.

ΠΥΛΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 6η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Ώρα 07.00 π. μ. :  Α) Κωδωνοκρουσίες

                                    Β) Όρθρος

Ώρα 07.30 π. μ. :  Θεία Λειτουργία

Ώρα 09.50 π. μ. :  Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό

Ώρα 10.00 π. μ. :  Έναρξη τελέσεως Μέγα Αγιασμού εντός του Ιερού Ναού Κοιμήσεως  της Θεοτόκου.

Ώρα 10.30 π. μ. :  Α) Σχηματισμός πομπής και  μετάβαση, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος, στην παραλιακή ζώνη της Πύλου, για τη ρίψη του Τίμιου  Σταυρού στη θάλασσα, προς Καθαγιασμό των υδάτων.

Β) Στη  συνεχεία επιστροφή του Τίμιου Σταυρού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print