“Ακούς τη Γιορτή;”

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Βραδιές Πολιτισμού 2013», φιλοξενεί την παιδική παράσταση «Ακούς τη Γιορτή;».

Η θεατρική ομάδα «ΤΣΟΚΑΡΑ» μετά  την επιτυχημένη περιοδεία της σε πολλά δημοτικά και νηπιαγωγεία της Αττικής, ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία στην Πελοπόννησο. Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα βρεθεί στη Μεθώνη, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στην Ίκλαινα (διοργάνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Ίκλαινας) και την Τρίτη 16 Ιουλίου στη Χώρα παρουσιάζοντας την παράσταση «Ακούς τη Γιορτή;» του Σέργιου Γκέκα.

Το «Ακούς τη γιορτή;» είναι οι περιπέτειες του κλόουν Μπλουμ. Ο Μπλουμ μετά από μια παράσταση του τσίρκου που δούλευε ένιωσε μια μεγάλη επιθυμία να δει ανεμώνες. Στη βόλτα του στο δάσος, συναντάει μια αρκούδα που τον παρασύρει σε έναν βαθύ ύπνο 3 μηνών 12 ημερών και 5 ωρών! Όταν ξυπνάει το τσίρκο του έχει φύγει χωρίς αυτόν, ξεκινάει λοιπόν ένα ταξίδι για να ξαναβρεί τη γιορτή…

Στην περιπλάνησή του, συναντάει  διάφορους περίεργους κι ωραίους τύπους που του μαθαίνουν πόσο ωραία πράγματα μπορούν να συμβούν όταν οι άνθρωποι έχουν  τα  χέρια ενωμένα και πως κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικό να τα αναζητάμε παρά να τα βρίσκουμε.

Και ο κλόουν Μπλουμ σοφότερος από το ταξίδι αυτό, καταλήγει στην γιορτή  που φτιάχνεται εδώ και τώρα μπροστά στα μάτια του. Σαν να ‘ ναι πρώτη φορά!

Και η γιορτή ξεκινάει!

Η ομάδα ταξιδεύει με μια βαλίτσα μέσα στην ιστορία και την παρουσιάζει με τρόπο κωμικό χρησιμοποιώντας λόγο, σωματικό θέατρο, ζωντανή μουσική, στοιχεία κουκλοθεάτρου, αυτοσχεδιασμό και διαδραστική επαφή με το κοινό.

H Ομάδα Τσόκαρα αποτελείται από τις : Ελεάννα Αποστολάκη, Μελίσσα Κωτσάκη,  Ανδρομάχη Σπανέλλη και Άρτεμις Φλέσσα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print