ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΥΝΗΓΟΥ, ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΜΑΤΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Υπογράφηκε σήμερα 27 Οκτωβρίου 2020, η σύμβαση με τίτλο «Αναβάθμιση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Κυνηγού Τ.Κ. Κυνηγού και δικτύων ύδρευσης οικισμών Χωματάδας και Περιβολακίων Δήμου Πύλου – Νέστορος», μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ-Ν Θεόδωρου Χαραμαρά και του Αναδόχου του έργου Ευστάθιου Τσιγκάκη Ε.Δ.Ε.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του ανέφερε: «Με προγραμματισμό, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, από τη Δημοτική Αρχή και τα στελέχη του Δήμου, προχωράμε στο δύσκολο μέρος της υλοποίησης των έργων. Η αντικατάσταση και αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης αποσκοπεί στην ασφαλή μεταφορά του νερού, αλλά και στην προστασία της υγείας των συνδημοτών μας. Εύχομαι σε σύντομο χρονικό διάστημα να είμαστε σε θέση να παραδώσουμε το σημαντικό αυτό έργο στην υπηρεσία των κατοίκων των συγκεκριμένων οικισμών».

Το έργο αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των ως άνω οικισμών. Ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου από αγωγούς πολυαιθυλενίου, που θα αντικαταστήσουν το δίκτυο ύδρευσης των οικισμών Χωματάδας και Περιβολακίων, ενώ στη Χωματάδα θα γίνουν εργασίες για την αναβάθμιση της δεξαμενής. Με την υλοποίηση της πράξης αναμένεται να εξασφαλιστεί επαρκής παροχή νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στις υποδομές εξαγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διανομής, ενώ η εξοικονόμηση πόσιμου νερού που θα επιτευχθεί, θα είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

O προϋπολογισμός της μελέτης του έργου είναι 1.174.193,55 € άνευ ΦΠΑ και η πίστωση προέρχεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΠ-Ν.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print