ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ DRONE

Με εντατικοποιημένες δράσεις, ξεκίνησε σήμερα η αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών, συμπεριλαμβανομένου και του από αέρος ψεκασμού, μέσω της χρήσης Drone. Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής σε περιοχές του αστικού συστήματος Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την τριετία 2018-2019-2020» και υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται βάσει προγράμματος, σε όλο το Δήμο, ενώ ο κάθε πολίτης μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα βρει ανηρτημένο το σχετικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

https://www.ppel.gov.gr/programma-katapolemisis-kounoupion-1-30-iouniou-2020/

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος καταπολέμησης των κουνουπιών, καθώς από τα ειδικά συνεργεία χρησιμοποιούνται μηχανήματα drone, με τη δυνατότητα να ψεκάσουν ακόμα και σε δύσβατες περιοχές, ώστε να αντιμετωπιστεί ευρύτερα το πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί έκταση έως και 20 στρεμμάτων, δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών.

«Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των κουνουπιών, στην περιοχή μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η προσπάθεια από τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να εξαλειφθούν όλες οι πιθανές εστίες ανάπτυξης των κουνουπιών και να προληφθεί με αυτό τον τρόπο η εμφάνιση εντομομεταδιδόμενων ασθενειών.

Στο σημερινό ψεκασμό με drone στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Ντιβάρι Γιαλόβης το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας,  ο  Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Τάσος Σαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Θεόδωρος Βουγιούκας και Αναστάσιος Χρονόπουλος, ο Τοπικός Σύμβουλος της Κοινότητας Πύλου Γιώργος Γιαννούτσος και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print