ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΠΕΡΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ COVID-19

Απάντηση Δημάρχου Πύλου – Νέστορος σε ανοιχτή επιστολή του Δ. Καφαντάρη, περί εφαρμογής ευεργετικών διατάξεων, σε πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω του Covid-19.

«Σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2021, δόθηκε στη δημοσιότητα ανοιχτή επιστολή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Ελπίδας” κ. Δημητρίου Καφαντάρη, με εντελώς ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες, προκειμένου ο ίδιος να πράξει δήθεν το χρέος του  έναντι της κοινωνίας, και συγκεκριμένα έναντι του επιχειρηματικού κόσμου του Δήμου μας, και να υποστηρίξει το πολιτικό του παιχνίδι, που δεν είναι άλλο από αυτό της παραπληροφόρησης και του εντυπωσιασμού. Απαντώ λοιπόν με στοιχεία, προς αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωση των συμπολιτών μας:

Ο Δήμος μας, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19, έχει σταθεί δίπλα στις πληττόμενες επιχειρήσεις σύμφωνα με τις εκδοθείσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός, ότι άμεσα μέσω των αρμοδίων συλλογικών μας οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή) λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί οικονομικά, από την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού και πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις απαλλαγής.

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε, ότι πλήθος επιχειρήσεων έχουν ήδη κάνει χρήση των ανωτέρω ευεργετικών διατάξεων και έχουν λάβει πλήρη ενημέρωση από το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων του Δήμου μας.

Συνεπώς, όσα αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. πρωτ 1698/17-02-2021 ανοιχτή επιστολή του κ. Δ. Καφαντάρη είναι ανυπόστατα, ψευδή, συκοφαντικά και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή στηρίζει εμπράκτως τον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου μας και δεν επιτρέπει το πισωγύρισμα σε άλλες εποχές, που διαχωρίζονταν οι επιχειρηματίες σε “αμνούς και ερίφια” ».

ΠΑΝΑΓΙΩΓΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print