ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ Ι. ΚΩΣΤΑΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ Ι. ΚΩΣΤΑΚΗ

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας που τοποθετήθηκε στο δημοτικό σχολείο Μεθώνης εις μνήμην του Διευθυντή, κ. Ιωάννη Κωστάκη, ο οποίος μετά τον πόλεμο του 1940 πήρε την πρωτοβουλία για την ανέγερση του δημοτικού σχολείου Μεθώνης.

Μετά από μεγάλο αγώνα του Ι. Κωστάκη, για την οικοδόμηση του σχολείου δόθηκαν χρήματα από το Κράτος, από του κατοίκους της Μεθώνης, καθώς επίσης έγινε λαχειοφόρος αγορά και εστάλησαν χρήματα από τους Μεθωναίους της Αμερικής. Επίσης εργάσθηκαν ανιδιοτελώς για την ανέγερση αυτού του σχολείου πολλοί εξειδικευμένοι τεχνίτες και εργάτες, κάτοικοι της Μεθώνης, γεγονός για το οποίο είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την ανιδιοτελή αυτή προσφορά στον τόπο τους.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης Δημήτριος, δήλωσε τα εξής: « Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε τον αείμνηστο Ιωάννη Κωστάκη, τον άνθρωπο που πριν πολλά χρόνια πήρε την πρωτοβουλία και έκανα τα αδύνατα δυνατά για να ανεγερθεί αυτό εδώ το σχολείο. Η πρωτοβουλία του ας αποτελεί έμπνευση για κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά για το καλό αυτού του τόπου.»

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο γιος του Ι. Κωστάκη, καθηγητής Ιατρικής κος Α. Κωστάκης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης κ. Κάζα Κων/να και το τοπικό Συμβούλιο, ο τέως Δήμαρχος Μεθώνης κος Μιχελής, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης κος Ψαλλίδας Διονύσιος ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, καθώς και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, κος Ροίδης Δ.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print