ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

carnival Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες έχουν οργανώσει οι φίλοι του καρναβαλιού, οι σύλλογοι, οι επαγγελματίες και οι τοπικοί φορείς του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Τηρώντας τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής θα αναβιώσουν παραδοσιακά αποκριάτικα δρώμενα στην Πύλο, τη Μεθώνη, τη Χώρα, την Κορώνη και τη Γιάλοβα. 

Ο τελευταίος Έλληνας ιππότης Ιωάννης Κουτρούλης μας προσκαλεί όλους να παρευρεθούμε στο γάμο του, που θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα στη Μεθώνη στις 13:00. Θα μας προσφέρει ως ενθύμιο μπομπονιέρες, οι οποίες περιέχουν κυπαρισσόμηλα, καραμέλες και φασκόμηλο και συμβολίζουν την ευτυχία, τη μακροζωία και τα καλά γηρατειά. Οι εκδηλώσεις για το γάμο του Κουτρούλη ξεκινούν από το Σάββατο 16 Μαρτίου με το προγαμιαίο γλέντι στις 20:30, συνεχίζονται την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 18:00 με την έκθεση των προικιών και κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα με την τέλεση του γάμου. 

Στην Πύλο, ο Σύλλογος Φίλων Καρναβαλιού έχει οργανώσει μασκέ πάρτυ το Σάββατο το βράδυ στις 22:30 ενώ την Κυριακή θα γίνει η παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων και των αρμάτων, στην κεντρική πλατεία στις 14:00. Την Καθαρά Δευτέρα ο Μακαρονάς θα περάσει δίκη στις 11:00 το πρωί και μετά την ετυμηγορία θα προσφερθούν σε όλους τους παρευρισκόμενους σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί. 

Στην Κορώνη, το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00 θα αναβιώσει «η φωτιά της Μπαρμπούτας» και την επόμενη ημέρα Κυριακή στις 16:00 η πόλη θα ξεφαντώσει σε ρυθμούς καρναβαλιού με την παρέλαση των αρμάτων και τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. 

Στη Χώρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος έχει ετοιμάσει παιδική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία, το Σάββατο στις 14:00. Μικροί και μεγάλοι, μεταμφιεσμένοι και μη θα διασκεδάσουν παίζοντας με κλόουν, ξυλοπόδαρους και ταχυδακτυλουργούς. Την Κυριακή το μεσημέρι στις 13:00 «η κοκκάλα» θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της στους κεντρικούς δρόμους της Χώρας.

Φωτιές θα ανάψουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στην παραλία της Γιάλοβας την Κυριακή στις 20:00 ψήνοντας και τσικνίζοντας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αποκριάτικο πάρτυ και την Καθαρά Δευτέρα στις 11:00 το πρωί θα διεξαχθεί διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού και θα προσφερθεί ζεστή φασολάδα στον κόσμο. 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πύλου-Νέστορος αρωγός και υποστηρικτής των εκδηλώσεων εύχεται σε όλους καλή διασκέδαση και καλές απόκριες.

Ο Γάμος του Κουτρούλη 2013

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print