ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τα 14 χρόνια κλείνουν φέτος τα Βραβεία «Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη», τα οποία διοργανώνονται ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, σε συνεργασία με τη Βάσω Βλαχοδημήτρη, με στόχο την επιβράβευση της προσπάθειας των παιδιών για μάθηση, αλλά και τη θύμηση των δύο σπουδαίων ανθρώπων των γραμμάτων και της φιλοσοφίας, του Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, σε μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος και σε κλειστό κύκλο λόγω της πανδημίας. Απονεμήθηκαν στους τρεις αριστούχους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, κατά το σχολικό έτος 2019-2020, καταφέρνοντας έτσι να εισαχθούν με επιτυχία στην σχολή της προτίμησής στους. Και οι τρεις μαθητές ήταν από το Λύκειο Πύλου και είναι οι Γεώργιος Νικήτας, Δημήτριος Μαντόγιαννης και Ζαχαρίας Κουρέτας.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και του Λυκειάρχη Πύλου Γεώργιου Χρονόπουλου, ενώ τα βραβεία απένειμε ο Δρ Ιωάννης Σαμέλης, Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, εκπροσωπώντας την κυρία Βλαχοδημήτρη.

Στη σεμνή τελετή, ο Δήμαρχος συνεχάρη τους βραβευθέντες μαθητές, ενώ συνάμα αναφέρθηκε στη συμβολικότητα  και τη χρησιμότητα των βραβείων. Κλείνοντας, εξήρε το σθένος της κυρίας Βλαχοδημήτρη να παραμείνει ο θεσμός ζωντανός στο βάθος του χρόνου.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print