ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

Το μείζον για το Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Νομό Μεσσηνίας θέμα της πορείας υλοποίησης των οδικών αξόνων Σουληνάρι-Κορυφάσιο, Καλαμάτα-Ριζόμυλος και Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, συζητήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην Αθήνα, μεταξύ του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριου Καφαντάρη και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γεώργιου Δέδε.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε μετά από αίτημα του Δημάρχου, ο κ. Δέδες δεσμεύθηκε για την άμεση ολοκλήρωση του οδικού άξονα Σουληνάρι-Κορυφάσιο, έργο το οποίο είναι ήδη ενταγμένο στο ΕΣΠΑ,  και του οποίου οι πιστώσεις είναι δεσμευμένες. Αναφορικά με τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος, ολοκληρώνονται και οι τελευταίες τροποποιήσεις, έτσι ώστε η μελέτη να είναι έτοιμη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, ενώ σχετικά με το έργο Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, πρόκειται άμεσα να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, με σκοπό να τεθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών που απαιτούνται, έτσι ώστε το υπουργείο να προβεί στην υλοποίηση του.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δήμου, που ήταν η σημερινή συνάντηση. Εξέφρασε βέβαια έντονη ανησυχία για τις καθυστερήσεις στο θέμα των μελετών και της υλοποίησης των έργων που αφορούν άμεσα το Δήμο Πύλου-Νέστορος και κατ’ επέκταση τη Μεσσηνία. Σε δήλωσή του ανέφερε: «Υπήρξε μια γόνιμη συζήτηση με τον κ. Δέδε όσον αφορά στα αναπτυξιακά έργα, των οποίων η διεκδίκηση είναι προτεραιότητά μας.  Οι συγκεκριμένοι οδικοί άξονες αποτελούν πάγια διεκδίκηση για το Δήμο. Πρόκειται να είμαστε σε στενή και διαρκής παρακολούθηση της εξέλιξης τους, για να μην ξεφύγουμε από το χρονοδιάγραμμα και σιγά σιγά όλα αυτά να υλοποιηθούν. Στόχος μας είναι το έργο  Καλαμάτα-Ριζόμυλος, μαζί με τη σύνδεσή του με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, να ενταχθεί στο νέο πλαίσιο στήριξης, όπως ακριβώς έχει μπει και ο περιμετρικός της Καλαμάτας. Τα δε άλλα κομμάτια, μέσα από τη στενή πίεση που θα ασκήσουμε, για να μικρύνουν οι χρόνοι, πιστεύω ότι θα προχωρήσουν γρήγορα στη μελετητική ετοιμότητα τους και θα πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης.».

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Δέδες από πλευράς του δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των προαναφερθέντων διαδικασιών, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι οδικοί άξονες είναι άξονες προτεραιότητας για το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων θα συμβάλει τα μέγιστα στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της περιοχής μας, με την παράλληλη σύνδεσή της με το αεροδρόμιο, δίνοντας ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print