ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

“Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του συναδέλφου και φίλου Θεμιστοκλή Αποστολίδη.

Ο αγαπητός συνάδελφος υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας ανιδιοτελής μαχητής των ιδεών και των αξιών του. Η αγάπη του για την Κορώνη, αλλά και για τα κοινά, τον οδήγησαν από νωρίς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την οποία συνδέθηκε απόλυτα, υπηρετώντας την με αγωνιστικό πνεύμα και συνέπεια. Δυναμική και ασυμβίβαστη προσωπικότητα και ιδιαιτέρως διεκδικητική, με κριτική πάντα ματιά και ειλικρινή διάθεση προσφοράς, ο Θεμιστοκλής ήταν αποδεκτός από τους συμπολίτες του, ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης.

Με την κοινωνικότητα και το χιούμορ που τον διέκριναν κατάφερε να ενώσει διαφορετικές δυνάμεις, με σκοπό το καλό του τόπου του, το οποίο υπηρέτησε με αφοσίωση, πάθος και όραμα.

Η απουσία του αποτελεί απώλεια για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, αλλά και για τον τόπο του, την Κορώνη. Για όλους όσοι υπηρετούμε τα κοινά και την Αυτοδιοίκηση, η μνήμη του θα αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την συμπάθειά μου στην οικογένειά του και εύχομαι ο Αρχηγός της ζωής κα του θανάτου να αναπαύσει την ψυχή του”.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

 

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Θεμιστοκλής Αποστολίδης γεννήθηκε στην Κορώνη το 1952. Ήταν σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών. Διετέλεσε γραμματέας, ληξίαρχος και τελετάρχης της Κοινότητας Κορώνης, από το 1987. Με την αλλαγή των Καλλικρατικών Δήμων το 2010, υπηρέτησε το Δήμο Πύλου-Νέστορος, έως και τη συνταξιοδότησή του τον Δεκέμβριο του 2019.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία στα αγροτικά ζητήματα, διετέλεσε Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορώνης, ενώ ασχολήθηκε με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος (λιγνιτωρυχείο Φαλάνθης) και ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητάς του τόπου του, καθώς ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές της υποψηφιότητας της Κορώνης, ως πρέσβειρα της Μεσογειακής Διατροφής, για τον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print