Δημοσιογράφοι απο την Αυστρία επισκέπτονται τον Δήμο Πύλου Νέστορος

 

Την Πύλο επισκέφθηκε στις 14 Μαρτίου, ομάδα δημοσιογράφων ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων από την Αυστρία. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια προγραμματισμένου presstrip, με διοργανωτή το γραφείο Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) της Βιέννης.

Η επίσκεψή τους αποβλέπει στη γνωριμία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος προκειμένου να παρουσιάσουν μέσα από τα άρθρα τους, την ιστορία, τον πολιτισμό, το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο και τη γαστρονομία της περιοχής, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τα θετικά μηνύματα που προκύπτουν μέσα από καταγεγραμμένες εμπειρίες και τοποθετήσεις επισκεπτών.

Οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τη Βοϊδοκοιλιά, τη Γιάλοβα,  την πόλη της Πύλου και το Νιόκαστρο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεναγηθούν και σε άλλα αξιοθέατα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, τους καλωσόρισε, μιλώντας στη συνέχεια για την ιστορία της περιοχής αλλά και για τις δυνατότητες που έχει ο επισκέπτης να γνωρίσει καλύτερα τον τόπο και να ευχαριστηθεί τις διακοπές του.

Οι επισκέπτες γεύτηκαν τοπική παραδοσιακή κουζίνα και ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος και η Εμβληματική Κοινότητα της Κορώνης για τη διαφύλαξη και προώθηση των ευεργετικών ιδιοτήτων της Μεσογειακής Διατροφής, ως άυλο πολιτιστικό αγαθό της ανθρωπότητας.

Οι δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν για τη θερμή φιλοξενία και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή, θεωρώντας ότι πρόκειται για ιδανικό προορισμό ο οποίος συνδυάζει πολλά προτερήματα, καλύπτοντας κάθε προτίμηση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print