Δυναμική παρουσία της ΚΕΔΕ στη Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του CEMR που διεξάγεται στη Κύπρο 20 -22 Απριλίου

Με κεντρικό στόχο την υιοθέτηση της Διακήρυξης για τους Πρόσφυγες διεξάγεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του CEMR στη Κύπρο. 

Στη συνεδρίαση που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου, εκπροσωπεί τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο Α’ Αντιπρόεδρός Δ. Καφαντάρης.

Με αφορμή τη πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής συνεδρίασης στη Κύπρο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με δηλώσεις του εξέφρασε την ευχή η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Κράτη μέλη, μέσα από τα αρμόδια όργανά τους, να συμβάλλουν στη θωράκιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να διασφαλίσουν τα αναγκαία μέσα και τους πόρους για την υποδοχή των προσφύγων.

«Απαιτείται κατάλληλη χρηματοδότηση των δήμων που υποδέχονται τους πρόσφυγες και για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιτευχθεί ένας μόνιμος και γόνιμος διάλογος, τόσο με τις εθνικές κυβερνήσεις, όσο και με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. Η ΚΕΔΕ αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα του θέματος, ανέλαβε πρωτοβουλία και οργανώνει στη Σάμο, ειδικό θεματικό συνέδριο για το μεταναστευτικό, στις αρχές Ιουνίου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Κύπρο, τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο Δημήτρη Καφαντάρη είχαν επαφές με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Κύπρο Ηλία Φωτόπουλο και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό.

Στη συνάντηση με τον Πρέσβη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο ρόλο που έχει αναλάβει στο επίπεδο της αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν στο προσφυγικό.

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια της συνάντησης της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό, ο Α’ Αντιπρόεδρος Δ. Καφαντάρης μετέφερε τη πρόσκληση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προκειμένου να συμμετάσχει στο θεματικό συνέδριο που θα διεξαχθεί για το προσφυγικό στη Σάμο.

Στην αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί τη ΚΕΔΕ συμμετέχουν, εκτός από τον Α’ Αντιπρόεδρο, η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη – Βλάχου , ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής και η δημοτική σύμβουλος Ηλιούπολης Μαρία Κουρή.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print