ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2015

 

Στις 18 Μαΐου εορτάζεται κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με σκοπό να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών μέσω ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων που στοχεύουν παράλληλα στην προβολή του έργου τους και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το θέμα που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2015 είναι: «Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία», επιθυμώντας να επισημάνει τις δυνατότητες που έχουν τα μουσεία να προτείνουν και να προβάλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στο φυσικό και αστικό περιβάλλον, μια κοινωνία με προοπτικές.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τις εξής δράσεις:

Δευτέρα 18 Μαΐου:

Όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοικτοί, με ελεύθερη είσοδο.

11:00 π.μ.– 13:00 μ.μ. Εκπαιδευτικές περιηγήσεις στην έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας.

(τηλ: 27210 83485, 27210 63100)

Κυριακή 24 Μαϊου:

«Το μουσείο πάει…ποδήλατο»

Ποδηλατική – αρχαιολογική περιήγηση στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με την ομάδα «Πάμε βόλτα», με σκοπό την καλύτερη γνωριμία με τα μνημεία της πόλης μας και παράλληλα την προώθηση της χρήση του ποδηλάτου στην κατεύθυνση της υιοθέτησης περιβαλλοντικά φιλικότερων τρόπων μετακίνησης.

Η περιήγηση θα ξεκινήσει από τον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων και θα καταλήξει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, με ενδιάμεσες στάσεις στο Κάστρο της Καλαμάτας και στον ναό των Αγ. Αποστόλων.

Στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Τόπος και ώρα συνάντησης: Πάρκο Λιμενικού, 10:00π.μ.

Διάρκεια προγράμματος: περίπου 4 ώρες.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print