Εγκρίθηκε το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο για τον καθορισμό του χώρου ανέγερσης σχολικού συγκροτήματος στην Κορώνη

Εγκρίθηκε με αριθμό Πρωτοκόλλου 18589/650 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών, το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο στην εκτός σχεδίου περιοχή “Σαράντου” στη Δ.Ε. Κορώνης του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Κορώνης, καθώς και όρων και περιορισμών δόμησης αυτού. Η έγκριση του σχεδίου απεστάλει για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο γήπεδο, σχεδιάζεται η ανέγερση σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, για τη στέγαση του Γυμνασίου και Λυκείου της Τοπικής Κοινότητας Κορώνης του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Με την έγκριση αυτή, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος  των κατοίκων της Κορώνης, όπως η ανέγερση ενός σύγχρονου σχολικού κτηρίου. Αυτή η δράση είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς του Δήμου, ο οποίος διεκπεραίωσε μια σειρά ζητημάτων μελετητικά απαιτητικών για την έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, δήλωσε: «Ο Δήμος μας αποδεικνύει κάθε μέρα την δυναμική του δράση, με έργα παντού. Έργα σημαντικά, για μια πραγματική ανάπτυξη. Η συλλογική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, με γνώμονα την ποιότητα ζωής των κατοίκων, σφραγίζεται με δράσεις όπως η συγκεκριμένη».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print