ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ QOMEX

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 στο Δήμο Πύλου-Νέστορος το τετραήμερο διεθνές συνέδριο Qomex, με θέμα την ποιότητα της εμπειρίας στα πολυμέσα.

Η Διεθνής Συνδιάσκεψη Qomexμε την επταετή πλέον επιτυχή πορεία της, θεωρείται η ναυαρχίδα των επιστημονικών εκδηλώσεων, όπου παρουσιάζονται και συζητούνται οι  τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, σχετικές με την ποιότητα της εμπειρίας στα πολυμέσα.

Φέτος το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην ξενοδοχειακή μονάδα CostaNavarino. Οι 100 και πλέον συμμετέχοντες-ερευνητές, οι οποίοι προέρχονταν από διάφορα μέρη του κόσμου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο την ιστορία όσο και την κουλτούρα της περιοχής της Πυλίας, παίρνοντας μέρος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Οι ερευνητές επισκέφτηκαν το Νιόκαστρο της Πύλου, την Οικία Κ. Τσικλητήρα με την έκθεση RenePuaux, ενώ απόλαυσαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το Σύλλογο Κυριών Πύλου και παραδοσιακά κεράσματα από χορηγούς-επιχειρηματίες της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης σε δήλωσή του ανέφερε: «Ζούμε σε καιρούς αλματώδους ανάπτυξης της τεχνολογίας, που καθιστούν την πραγματοποίηση τέτοιων συνεδρίων αναγκαία για το κοινωνικό σύνολο. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επιλογή του τόπου μας στη διεξαγωγή του διεθνούς συνεδρίου Qomex, καθώς επισκέπτες από τις πέντε ηπείρους ήρθαν κοντά με την ξεχωριστή κουλτούρα της περιοχής μας και γνώρισαν μια από τις σημαντικότερες ιστορίες της οικουμένης, αυτή της Πύλου. Είμαι σίγουρος ότι τέτοιου βεληνεκούς συνέδρια θα συνεχίσουν και θα αναπτύξουν έτσι τον συνεδριακό τουρισμό στην περιοχή.».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print