ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με την πρέπουσα επισημότητα και με σύμμαχο μια ηλιόλουστη μέρα, εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες Πύλου-Νέστορος.

Στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, κατά την εθιμοτυπική τελετή, τελέσθηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και έπειτα η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων, όπου κατατέθηκαν στεφάνια εις μνήμην των θυμάτων των εθνικών αγώνων. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η Φιλόλογος-Καθηγήτρια Λυκείου Πύλου κα Μαριάννα Καλδή.

Στην παρέλαση που ακολούθησε μπροστά από το Δημαρχείο, υπό τις μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος, οι μαθητές και οι μαθήτριες Γυμνασίου, Λυκείου, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της Πύλου, οι οποίοι συμμετείχαν, καταχειροκροτήθηκαν από τους κατοίκους.

Έπειτα, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεξιώθηκαν όλους τους δημότες της περιοχής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος και συγκινημένος κάθε φορά που βλέπω τη νέα γενιά να παρελαύνει με απλότητα και ήθος, τιμώντας τους ήρωες μας. Αισθάνομαι όμως ταυτόχρονα και την υποχρέωση και τη βαρύτατη ευθύνη που έχουμε όλοι μας να διδάξουμε σε αυτά τα παιδιά τις σημαντικές έννοιες της αλληλεγγύης, της επιμονής και της υπομονής, έννοιες που μας δίδαξαν οι ήρωες του ’40.» δήλωσε νωρίτερα ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, ευχόμενος σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία.

Την αυτοθυσία των προγόνων μας και την πίστη τους στον αγώνα για την ελευθερία τίμησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κος Δημήτριος Καφαντάρης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Πύλου, οι εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, οι εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης όλοι οι πολίτες του Δήμου.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print