ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το παρόν σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν εχθές το βράδυ στην Πύλο, στο πλαίσιο εορτασμού της 194ηςεπετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αρχικώς, η κ. Πρόεδρος επισκέφθηκε στην Οικία Τσικλητήρα την έκθεση του Γάλλου Φιλέλληνα Ρενέ Πυώ και το ψηφιακό έκθεμα για την Ναυμαχία του Ναβαρίνου από το πρόγραμμα «Μοριάς 21». Στην συνέχεια, παρακολούθησε την παρουσίαση βιβλίου του Ιστορικού και Καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κ. Στέφανου Καβαλλιεράκη, με τίτλο: «Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821, Άνθρωποι-Γεγονότα-Συγκυρίες». Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μαρία Τομαρά, με τον κ. Καβαλλιεράκη να παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία του πονήματός του.

Ακολούθως, η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου παρακολούθησε συναυλία από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κυρία Πρόεδρος συνοδευόταν από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και εκπροσώπους άλλων τοπικών Αρχών και Φορέων.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print