ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ

Μια μαγευτική βραδιά η χθεσινή στη Μεθώνη, όπου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε ανάμνηση της ιστορικής νικηφόρας Ναυμαχίας της Μεθώνης του 1825.

Στις 30 Απριλίου του 1825, ο Ελληνικός Στόλος με επικεφαλής τον Ναύαρχο Ανδρέα Μυαούλη πυρπόλησαν τον Τουρκικό στόλο στην Μεθώνη και μια πυριτιδαποθήκη από ξηρά.

Η αναπαράσταση της Ναυμαχίας πραγματοποιήθηκε σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό στο λιμάνι της Μεθώνης, με το φως ενός ολόγιομου φεγγαριού και φόντο το επιβλητικό Μπούρτζι. Οι εικόνες πραγματικά σε γυρνούσαν πίσω στο χρόνο.

Νωρίτερα στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Μεθώνης, πραγματοποιήθηκε ιστορική αναδρομή της Ναυμαχίας από τον Ιατρό-Συγγραφέα Γιάννη Μπίρη, απαγγελία αποσπασμάτων του έργου “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” του Δ. Σολωμού από τη Δώρα Παπανικολάου, ενώ παρουσιάστικε και μουσικό πρόγραμμα από το μουσικό σύνολο Messinia Ensemble του Ωδείου Πύλου, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιάννη Σταθόπουλο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Απόστολος Γκούνης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος και του Τοπικού Συμβουλίου Μεθώνης και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης, τον Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης, τον Σύλλογο Πολλαπλών Δράσεων Μεθώνης και Ευρύτερης Περιοχής “Ιωάννης Καποδίστριας”, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Μεθώνης και τους Ελληνομνήμονες, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print