Εντατικές εργασίες στις σχολικές μονάδες του Δήμου για τη νέα σχολική χρονιά

Τα συνεργεία του Δήμου Πύλου – Νέστορος εργάζονται εντατικά σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση πολλών αριθμητικά προβλημάτων που έχουν προκύψει από το πέρασμα των χρόνων στις κτηριακές υποδομές των σχολείων του Δήμου.

Η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών των σχολείων του Δήμου σε ετήσια βάση, είναι μια από τις προτεραιότητες που έχει θέσει η παρούσα Δημοτική Αρχή, προκειμένου οι μαθητές να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά σε ασφαλές, ευπρεπές και υγιεινό περιβάλλον.

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια αποτελούν αυτή τη στιγμή την προτεραιότητα της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Οι αντιδήμαρχοι, οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, καταγράφουν, συντονίζουν και ενεργούν, ώστε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου να είναι όλα έτοιμα.

Οι εργασίες για την αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων σε όλη την επικράτεια του Δήμου  καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα. Ενδεικτικά αναφέρονται:

Για τις ανάγκες λειτουργίας του Γυμνασίου – Λυκείου Χώρας τοποθετήθηκαν 11 κοντέινερ βαρέως τύπου στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος.

Πρόκειται για 9 νέα κοντέινερ και 2 ελαφρώς μεταχειρισμένα, το οποία ανακαινίστηκαν πλήρως. Οι 9 προκατασκευασμένες αίθουσες εστάλησαν από τις «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» και τον διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη κατόπιν υπογραφής χρησιδανείου με το Δήμο Πύλου – Νέστορος. Δύο ακόμη αίθουσες προμηθεύτηκε ο Δήμος η αξία των οποίων ανέρχεται σε 35.000 ευρώ. Σε αυτές θα φιλοξενηθούν οι τάξεις του σχολείου, το γραφείο των καθηγητών και οι χώρου υγιεινής.

Για τις ανάγκες λειτουργίας του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας έγινε βάψιμο των κτηρίων και μόνωση στο δώμα του 2ου Δημοτικού.

Στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχόπουλου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το βάψιμο του κτηρίου, η επισκευή του τερέν του γηπέδου μπάσκετ και η επισκευή των κουφωμάτων.

Στο Δημοτικό Σχολείο Χανδρινού έγιναν εργασίες επισκευής στις όψεις του κτηρίου, στην οροφή, ολοκληρώθηκε το βάψιμο του κτηρίου και των χώρων υγιεινής και έγιναν αλλαγές στην διαρρύθμιση των αιθουσών για να καλυφθούν οι ανάγκες της μαθητικής κοινότητας.

Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κορώνης έγιναν επισκευές στη στέγη, βάψιμο του κτηρίου, αντικατάσταση πλήθους υαλοπινάκων και προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του ίδιου κτηρίου.

Οι εργασίες για την βελτίωση του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης αφορούν στο βάψιμο του κτηρίου, την επισκευή των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στον περιβάλλοντα χώρο και την διαμόρφωση του προαύλιου χώρου.

Στο Δημοτικό Σχολείο Χαρακοπιού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βαψίματος του κτηρίου, επισκευής το γηπέδου μπάσκετ, τοποθέτησης εστιών γηπέδου ποδοσφαίρου (γκολ-ποστ), διαδρόμου άθλησης και έγινε προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του ίδιου κτηρίου.

Στο Νηπιαγωγείο Χαρακοπιού έγιναν οι απαιτούμενες εργασίες για την μόνωση του δώματος, βάψιμο και αναβάθμιση του μηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτηρίου.

Για το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του κτηρίου.

Εργασίες επισκευής εκτελούνται ακόμα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πύλου, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μεθώνης, στο 1ο – 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου, στο Νηπιαγωγείο Πύλου και στο Νηπιαγωγείο Μεθώνης τόσο στα κτήρια όσο και στους αύλειους χώρους τους, με κατασκευές γηπέδων και παιδικών χαρών.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print