ΕΝΤΑΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 21 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Τρείς σημαντικές δράσεις επιμορφωτικού και εορταστικού χαρακτήρα, για τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εντάχθηκαν στο εθνικό πρόγραμμα της Επιτροπής 21, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.
Ο λόγος για τις δράσεις με τίτλο:
• «Η ιστορία του 1821 μέσα από δύο Κάστρα. Μεθώνης και Καρίταινας», από το Σύλλογο Φίλων Κάστρου Μεθώνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρυτινών, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και τη Δ/νση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.
• «Δίκτυο Ναυτικών Πάρκων και «Πάρων Άρη, λείψανον ιερόν, ενδόξου στόλου, ευλεών αγώνων χαίρε», με σκοπό την ανάδειξη της Ελληνικής Ναυτικής Πολιτιστικής Κληρονομίας, από τον Σύλλογο ΠΡΩΤΕΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος.
• • «Καράβι στη στεριά: Μουσειακό και Πολιτιστικό Κέντρο», με συνεργαζόμενους φορείς το Λιμενικό Ταμείο Πύλου, τον Ναυταθλητικό Όμιλο Πύλου και τον Σύνδεσμο Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου.
 
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, στενά συνεργαζόμενος με τους ως άνω φορείς, στηρίζει τη διοργάνωση τέτοιων επετειακών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, αντάξιων της βαριάς ιστορίας του τόπου μας.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print