ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.260.406,53€ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα η ένταξη των έργων του Δήμου Πύλου – Νέστορος «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Πύλου – Νέστορος» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προϋπολογισμού 3.260.406,53€, στον Άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον».

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα επί σειρά ετών αίτημα της Κοινωνίας της Πύλου που αφορά στην κατασκευή  του έργου “Αποκατάσταση 2ης γραμμής για την ενεργοποίηση του συνόλου της κατασκευασμένης δυναμικότητας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αποβλήτων (Ε.Ε.Α.) Πύλου”.

Επίσης,  χρηματοδοτείται ένα έργο πνοής για την Κοινότητα Βασιλιτσίου με τίτλο “Compact βιολογικός καθαρισμός Βασιλιτσίου”, έργο πρότυπο, ιδιαίτερης τεχνολογίας το οποίο θα συμβάλει στην περαιτέρω αξιοποίηση της ήδη ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής της ανατολικής Πυλίας.

Πρόκειται για δύο έργα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής της Πύλου και του Βασιλιτσίου, που συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η χρηματοδότηση των έργων πραγματοποιείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» των δύο μεγάλων έργων “Αποκατάσταση 2ης γραμμής για την ενεργοποίηση του συνόλου της κατασκευασμένης δυναμικότητας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αποβλήτων (Ε.Ε.Α.) Πύλου” και “Compact βιολογικός καθαρισμός Βασιλιτσίου” είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη καθώς ικανοποιεί  πάγια αιτήματα των Δημοτών μας.

Ευχαριστώ θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την ένταξη των έργων αποχέτευσης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον π. Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση των εν λόγω έργων υποδομής του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και στους ειδικούς συνεργάτες μου για την σύνταξη των αναγκαίων μελετών για την ένταξη και την χρηματοδότηση των έργων.

Συνεχίζουμε το έργο μας υπεύθυνα, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και διασφαλίζουμε το μέλλον της περιοχής μας και των Δημοτών μας.»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print