ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη κινητικότητα των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν από την προκήρυξη 3Κ/2018 εξέφρασε με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος στην επιστολή του τονίζει το μείζον πρόβλημα που δημιουργεί η δυνατότητα κινητικότητας ή σε κάποιες περιπτώσεις η απόσπαση υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ/2018, σχετικά με τις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στους Δήμους.

Αποτέλεσμα της κινητικότητας των υπαλλήλων είναι η πλήρης αποδυνάμωση του ανθρωπίνου δυναμικού και η μη ανταπόκριση των ως άνω υπηρεσιών στο έργο τους, το οποίο αφορά την καθημερινότητα των δημοτών.

«Όπως αντιλαμβάνεστε, παρότι με την Προκήρυξη 3Κ/2018 καλύφθηκαν οι υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις των ΟΕΥ του Δήμου μας, με το ανωτέρω ισχύον καθεστώς της κινητικότητας, συνεπάγεται η δέσμευση των οργανικών θέσεων του ΟΕΥ, ενώ ταυτόχρονα οι αντίστοιχες υπηρεσίες δεν δύναται να εξυπηρετούν τους δημότες», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος στο έγγραφό του.

Συνάμα με τις υφιστάμενες εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19, ο Δήμαρχος προτείνει την άμεση αναθεώρηση των ισχυουσών διατάξεων περί κινητικότητας, ενώ παράλληλα με αντίστοιχη επιστολή του ζητά την υποστήριξη των άλλων πέντε Δημάρχων του  Νομού Μεσσηνίας στο εν λόγω αίτημά του.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print