ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 196ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Την επέτειο του μεγαλύτερου ναυτικού κατορθώματος όλων των εποχών, της εξόδου του ένδοξου Μπρίκιου «Άρης», που συνέβη στις 26 Απριλίου 1825, εόρτασε σήμερα ο Δήμος Πύλου-Νέστορος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση της επισήμου Δοξολογίας στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Νιόκαστρο της Πύλου. Έπειτα, η πομπή των επισήμων επιβιβάστηκε σε πλωτό μέσο με κατεύθυνση τη νήσο Σφακτηρία και τα μνημεία των ‘Ηρώων πεσόντων Χ. Αναγνωσταρά, Δ. Τσαμαδού, Δ. Σαχίνη, καθώς και του Ιταλού Φιλέλληνα Σ. Σανταρόζα, όπου τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Χρονόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς, ο Λιμενάρχης Πύλου Πλοίαρχος Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, ο Διοικητής του Α.Τ. Πύλου Υπαστυνόμος Α’ Γεώργιος Σικαλιάς, η Προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου Επιπυραγός Παγώνα Διονυσοπούλου και ο απόγονος του ήρωα Χ. Αναγνωσταρά, Δ/ντης Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας Λοχαγός Πεζικού Χρήστος Κορομηλάς.

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία, οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Ύδρας και Πύλου-Νέστορος, με την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα παρουσιάσουν απόψε, ανήμερα της Επετείου, στις 8:00 μ.μ. την ένδοξη ιστορία της εξόδου του Μπρίκιου «Άρης», στη επιστημονική εκδήλωση με τίτλο: «Το Θρυλικό Μπρίκι Άρης», η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου https://www.facebook.com/dimosydras .

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print