Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την επέτειο του ιστορικού «ΌΧΙ» γιόρτασε σήμερα ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Στην Πύλο, την Καλλιθέα, το Κορυφάσιο, τη Χώρα, το Βλαχόπουλο, τη Στενωσιά, την Κορώνη, το Χαροκοπιό, τη Φοινικούντα, τη Μεθώνη, του Χανδρινού και το Σουληνάρι οι κεντρικοί δρόμοι γέμισαν από κόσμο, που έσπευσαν να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν την μαθητιώσα νεολαία, η οποία έλαβε μέρος στις παρελάσεις.

Στην έδρα του Δήμου, την Πύλο, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, με την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώο των Πεσόντων, από τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Παναγιώτη Καρβέλα, τον Αντιδήμαρχο κ. Αναστάσιο Χρονόπουλο( Εθνική Αντίσταση), την Πρόεδρο της Κοινότητας Πύλου κ. Σταυρούλα Γιαννούτσου τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας του Δήμου και των Σχολείων. Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, η παρέλαση των μαθητών και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η Καθηγήτρια Γυμνασίου Πύλου, Φιλόλογος κ. Παρασκευή Μαγκανά, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης, ο Δήμαρχος δεξιώθηκε τους δημότες στο Δημαρχείο.

«Η επέτειος της 28ης εορτάζεται κάθε χρόνο από όλους μας τόσο για να τιμούμε τους αγωνιστές Έλληνες του ’40, όσο και για να θυμόμαστε ότι η κοινωνική πρόοδος και ευημερία είναι στόχοι που επιτυγχάνονται πάντα με συλλογική προσπάθεια και με το αίσθημα της ενότητας ζωντανό.», δήλωσε ο κ. Καρβέλας, ευχόμενος υγεία και πρόοδο σε όλο τον κόσμο.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print