ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πύλου –Νέστορος τίμησε και φέτος με τη δέουσα λαμπρότητα, την επέτειο της Ελληνικής Επαναστάτης του 1821, ημερομηνία ορόσημο για την πατρίδα μας και την απελευθέρωση της χώρας μας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες της επανάστασης.

Τόσο στην Πύλο έδρα του Δήμου, όσο και στις Δημοτικές Ενότητες Νέστορος, Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων τελέστηκε δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των πεσόντων και κατόπιν κατάθεση στεφάνων εις μνήμην τους. Την αυτοθυσία των προγόνων μας και την πίστη τους στον αγώνα για την ελευθερία τίμησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Περικλής Μαντάς, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, οι Αρχές, η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύλου-Νέστορος, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, καθώς και σύσσωμοι οι δημότες.

Ο άστατος καιρός δε στάθηκε εμπόδιο στους μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου, οι οποίοι παρέλασαν με υπερηφάνεια, ενώ στη συνέχεια παρουσίασαν στους πολίτες παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

 

Με μήνυμά του ο κ. Καφαντάρης τόνισε: «Είναι χρέος όλων των Ελλήνων, αυτή τη σημαντική επέτειο για το Ελληνικό Έθνος, που συνδυάζεται και με μια από τις σπουδαιότερες εορτές της ορθόδοξης πίστης μας, να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες της επανάστασης και στην ανδρεία αυτών, χύνοντας αίμα στο βωμό της ελευθερίας.  Ας μη λησμονούμε το ιερό μήνυμα των αδιάκοπων αγώνων του ’21 κατά του ξένου δυνάστη, ότι δηλαδή η πίστη στις δυνάμεις όλων μαζί και το πάθος της υπεράσπισης της πατρίδος μας είναι αυτά που χρειάζονται για να νικήσουμε κάθε μας μάχη. Στις μέρες μας, που η χώρα βιώνει μια οικονομική και κοινωνική κρίση, το μήνυμα της επανάστασης του ‘21 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καλώντας όλους εμάς να υπερασπιστούμε το συμφέρον του συνόλου των συνανθρώπων μας, βάζοντάς το πάνω από το ατομικό μας συμφέρον.»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print