Εορτασμός Θεοφανείων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γιορτάστηκε σε όλο το Δήμο Πύλου-Νέστορος, από τη Κορώνη έως τη Χώρα, με κάθε επισημότητα η Εορτή των Θεοφανείων.

Στη Πύλο, έδρα του Δήμου, τελέσθηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπό του Επισκόπου Καβάσων Εμμανουήλ, του Διακόνου του και του Ιερέα της Πύλου και εν συνεχεία τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Έπειτα, ακολούθησε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Λιμάνι, παρουσία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριου Καφαντάρη, των Αντιδημάρχων, των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, των εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών καθώς και πλήθους πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στο στη προβλήτα, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Ο Επίσκοπος, μαζί με το Διάκονό του και τον Ιερέα της Πύλου, έκαναν Αγιασμό των Υδάτων πετώντας το Τίμιο Σταυρό από τη Βασιλική Σκάλα, ενώ πέντε γενναίοι δημότες έπεσαν στα κρύα νερά του Λιμανιού, τηρώντας το έθιμο, με σκοπό να πιάσουν το Σταυρό.

Τέλος, καθώς οι κολυμβητές πέρασαν από τον Επίσκοπο για να ευλογηθούν, ο Δήμαρχος τους συνεχάρη για το θάρρος τους και ευχήθηκε η χάρη του Σταυρού να τους δίνει φώτιση, σωστή καθοδήγηση και υγεία, δίνοντάς τους ως δώρο την εικόνα της Παναγίας.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print