ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ

 

Την Τρίτη 20 Μαΐου 2014 θα εορτασθεί η Επέτειος της ιστορικής Μάχης του Μανιακίου, στις Τοπικές Κοινότητες Μανιακίου και Φλεσσιάδος, του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, θα τελεσθεί θεία Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, στα Ταμπούρια της Τ.Κ. Φλεσσιάδος, στις 08:00 το πρωί και θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση. Εν συνεχεία, στις 10:45 πμ., θα πραγματοποιηθεί έπαρση σημαίας στον ανδριάντα του Εθνεγέρτη Αρχιμανδρίτη Παπαφλέσσα, στην Τοπική Κοινότητα Μανιακίου, και Επιμνημόσυνη Δέηση. Θα ακολουθήσει ο Πανηγυρικός της ημέρας και η εκδήλωση θα κλείσει με απαγγελίες ποιημάτων και παραδοσιακούς χορούς.

Η Μάχη στο Μανιάκι, στις 20 Μαΐου του 1825, αν και δεν είχε θετική έκβαση για τους Έλληνες, θα μείνει για πάντα στην ιστορία, λόγω της ανδρείας του Γρηγορίου Δικαίου-Φλέσσα ή Παπαφλέσσα και των συμπολεμιστών του, που δεν λιποψύχησαν μπροστά στον αδίστακτο στόλο του Ιμπραήμ και αψήφησαν την αριθμητική υπεροχή του, πέφτοντας μαχόμενοι για την ελευθερία του υπόδουλου Ελληνισμού.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print