ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΟ ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Νιόκαστρο της Πύλου, για να τιμήσει τον δεσποτικό εορτασμό, εις ανάμνηση της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς πίστης τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον πρόναο του ιστορικού Ναού, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Χτισμένος περί τα τέλη του 16ου αι. , ο Ι. Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ο οποίος βρίσκεται εντός του Νιόκαστρου, στην Πύλο, έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Το έργο της αναστήλωσής του εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» τον Δεκέμβριο του 2010. Με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της συγκεκριμένης πράξης να πραγματοποιείται στο άμεσο μέλλον, το μνημείο θα είναι επισκέψιμο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάλι για τις λατρευτικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Στην εορτή παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Γενικός Διευθυντής Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, κ. Άγγελος Κωτσιόπουλος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Μετά το τέλος της Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας επισκέφτηκε τον Δήμαρχο στο γραφείο του, με σκοπό να συζητήσουν σχετικά με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print