ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ

Με λιτό τρόπο και όπως αρμόζει στις μέρες που διανύουμε, την ηρωική Μάχη στο Μανιάκι τίμησαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, καταθέτοντας στεφάνια στους ανδριάντες των Κοινοτήτων Φλεσσιάδος και Μανιακίου. Νωρίτερα εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση, έμπροσθεν των μνημείων, ενώ η σύντομη τελετή έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου εις μνήμη των πεσόντων.

Η ιστορική Μάχη πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου του 1825 και έμεινε στην ιστορία, καθιστώντας τον Παπαφλέσσα και τους συμπολεμιστές του ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, που με ανδρεία και αυτοθυσία, πολέμησαν για την ελευθερία του υπόδουλου ελληνισμού, παροτρύνοντας όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν μέχρι τέλους για την ελληνική απελευθέρωση.

Το παρών στην τελετή, συν τοις άλλοις, έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Πύλου-Νέστορος Δημήτριος Γαϊτάνης και Μιχαήλ Καραβίδας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλεσσιάδος Ιωάννης Μαθιός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μανιακίου Σταύρος Σταθόπουλος και ο απόγονος της οικογένειας Φλέσσα Παναγιώτης Φλέσσας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ανέφερε: «Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που έπεσαν στη ιστορική Μάχη στο Μανιάκι, καταθέτοντας ένα στεφάνι στην μνήμη τους και υψώνοντας τις σημαίες μας, ώστε να κυματίζουν ψηλά και να μας θυμίζουν τον αγώνα των ηρώων για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία. Την ίδια στιγμή, καλούμαστε να δικαιώσουμε τον αγώνα αυτόν, επιδεικνύοντας εθνική ενότητα και αμοιβαία ευθύνη, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print