ΕΠΙΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΜΙΝΑΓΙΩΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΧΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Επίσκεψη στην περιοχή κατασκευής του Μιναγιώτικου φράγματος πραγματοποίησαν την 6η Ιουνίου 2022 στον Δήμο Πύλου – Νέστορος στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και εκπρόσωποι της Planet, που είναι τεχνικός σύμβουλος του έργου, παρουσία του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα.

Το πρόγραμμα ΥΔΩΡ 2.0 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκινά με το αρδευτικό έργο στο Μιναγιώτικο, Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), συνολικού κόστος 240 εκατ. ευρώ, που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία οκτώ μεγάλων φραγμάτων. Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, με χρόνο υλοποίησης έως το 2026.

“Το Μιναγιώτικο φράγμα αποτελεί όνειρο δεκαετιών και αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας, που γίνεται πραγματικότητα.”, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας αναφέρει:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την επίσκεψη την 6η Ιουνίου, στην περιοχή κατασκευής του Μιναγιώτικου φράγματος, στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και εκπροσώπων του τεχνικού σύμβουλου του αρδευτικού έργου.

Το Μιναγιώτικο φράγμα αποτελεί όνειρο δεκαετιών και αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας, που γίνεται πραγματικότητα.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την πρόοδο των εργασιών, που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το σημαντικό αυτό έργο του Μιναγιώτικου φράγματος θα συμβασιοποιηθεί.

Ευχαριστώ όλους όσους συντέλεσαν διαχρονικά ώστε αυτό το έργο σήμερα να γίνεται πραγματικότητα.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, η υλοποίηση του αρδευτικού έργου στο Μιναγιώτικο, θα συμβάλει θετικά στην διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή μας, στην καθημερινότητα των Δημοτών μας και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print