Επίσκεψη Δημάρχου Πύλου Νέστορος στα έργα «Επισκευή της Ε.Ο. Πύργου-Μεθώνης, τμήμα Χώρα-Κορυφάσιο» και «Κατασκευή Εξωτερικού Υδραγωγείου Πύλου”

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, συνοδευόμενος από τους μηχανικούς του τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, επισκέφτηκε το υπό εξέλιξη έργο «Συντήρηση-Επισκευή της ΕΟ Πύργου-Μεθώνης, τμήμα Χώρα-Κορυφάσιο» , για να ελέγξει την πρόοδό του.

ο Δήμαρχος Βρέθηκαν στη Χώρα όπου, παρουσία του αναδόχου του έργου, κ. Ευστάθιου Τζικάκη, έλεγξαν την πορεία του έργου, το οποίο περιλαμβάνει την απασφάλτωση του δρόμου και την ασφαλτόστρωσή του εκ νέου, ενώ παράλληλα γίνεται και η σήμανση του δρόμου σε μήκος 7,33 χιλ. Η πράξη αυτή, προϋπολογισμού 300.000,00€, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, ενώ ο φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Πύλου Νέστορος.

Ο Δήμαρχος ανέφερε: «Το συγκεκριμένο έργο προσφέρει ασφαλή διέλευση των διερχόμενων οδηγών, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των μονίμων κατοίκων, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινώς το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο μιας και συνδέεται με πολλές αγροτικές εκτάσεις», δηλώνοντας, ότι ένα τέτοιο έργο ενώνει οδικά το Ανάκτορο του Νέστορος με τη Χώρα και το Αρχαιολογικό Μουσείο, κάτι που συμβάλει στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Ταυτόχρονα , προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για την κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου στην Πύλο. Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 2.270.000,00€, εντάσσεται στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι” στον Άξονα Προτεραιότητας “08 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου” με εργολήπτρια εταιρεία την «ΤΕΚΜΑ ΟΕ».

Όσον αφορά στις εργασίες, κατασκευάζονται δυο γεωτρήσεις καθώς και νέα δεξαμενή στη Σγράπα οι οποίες θα υποστηρίξουν την υδροδότηση της Πύλου αλλά και της Τοπικής Κοινότητας Ελαιόφυτου.

Ο Δήμαρχος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία των εργασιών, τονίζοντας παράλληλα ότι συνεχίζεται η δυναμική πορεία με έργα πνοής, με καινοτόμες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις με στόχο την ανάδειξη του Δήμου, ως κοιτίδα σύγχρονης οικονομικής ανάπτυξης. Κλείνοντας είπε:  «Ο Δήμος Πύλου Νέστορος είναι ένας πόλος έλξης για εμπορικές, πολιτιστικές, αθλητικές δράσεις. Όλοι μαζί αλλάζουμε πολλά στη Ζωή μας και στο Δήμο μας».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print