ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑΛΟΒΑΣ

Το έργο της ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων Γιάλοβας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, με τη συνοδεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία του από τον αρμόδιο εργολάβο, κ. Παναγιώτη Χριστοδουλάκη.

Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Γιάλοβας-Ανατολικό τμήμα»  υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Πύλου-Νέστορος και της «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε_ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΣΣΟ, ενώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013», με προϋπολογισμό μελέτης 342.000,00€.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού της Γιάλοβας, που βρίσκονται στο κέντρο της βόρειας ακτής του όρμου του Ναυαρίνου. Η περιοχή της επέμβασης είναι οι παραλιακοί κοινόχρηστοι χώροι του παλαιού τμήματος του οικισμού, και συγκεκριμένα το τμήμα της παραλίας αριστερά του μόλου, την κύρια οδό προσπέλασης από την εθνική οδό και τις δύο κάθετες παρόδους.             

    

Εκτενέστερα οι επεμβάσεις που αναμένονται να γίνουν είναι οι εξής:

  1. Επέκταση πεζοδρομίων, με περιορισμό του πλάτους των οδών και υποχρεωτικές πορείες για τα οχήματα
  2. Οργάνωση και διευκόλυνση των προσπελάσεων των πεζών και των ΑΜΕΑ στην περιοχή με το νέο δίκτυο πεζοδρομίων και τοποθέτηση ραμπών
  3. Οριοθέτηση προσβάσεων προς την παραλία και χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων
  4. Δημιουργία περίπατου προς την παραλία
  5. Τοποθέτηση χτιστών ζαρντινιέρων, καθιστικών και αλλαγή φυτικού υλικού
  6. Δημιουργία εσοχών στάθμευσης οχημάτων κατά μήκος της παραλιακής οδού
  7. Κατασκευή φρεατίων και συστήματος απορροής
  8. Πλακόστρωση διάβασης πεζών
  9. Εκσυγχρονισμός αστικού φωτισμού
  10. Τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων

Ο κ. Καφαντάρης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο αποτελούσε απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της και που αναμένεται να δημιουργήσει μια αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση στην περιοχή. Η Γιάλοβα αποτελεί πλέον προορισμό για τους επισκέπτες, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις δραστηριότητες που σχετίζονται µε την εστίαση και τη διαμονή».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print