Επίσκεψη Δημάρχου στη Ριέκα της Κροατίας για συμμετοχή στο 20ο Συνέδριο της Μεσογειακής Θαλάσσιας Κληρονομιάς

Στη Ριέκα της Κροατίας θα μεταβεί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιατρός, κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, ως προσκεκλημένοι στο 20o Συνέδριο της Μεσογειακής Θαλάσσιας Κληρονομιάς  με τίτλο «Ζώντας τον Πολιτισμό και την Μουσειακή του Έκφραση: το Περιβάλλον, η Μετανάστευση, οι Γλώσσες και η Διατροφή», που θα διεξαχθεί στις 28 με 31 Μαΐου 2014.

Κύριο λόγο της συγκεκριμένης πρόσκλησης στον Δήμο, αποτέλεσε η εγγραφή της Κορώνης ως εμβληματικής κοινότητας, στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, με απόφαση της UNESCOστις 16 Νοεμβρίου 2010.

Στην επιστημονική αυτή ημερίδα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως εισηγητής και εκπρόσωπος του Δήμου Πύλου-Νέστορος, θα αναπτύξει το θέμα «Η Μεσογειακή Διατροφή ως άυλη πολιτιστική αξία στον παγκόσμιο χάρτη της UNESCO».

Στόχος της συμμετοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος είναι η προβολή της Διατροφικής Κουλτούρας – Μεσογειακής Διατροφής- που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα από τους αρχαίους χρόνους, συμβάλλοντας στην υγεία, την μακροζωία και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του Δήμου, στοχεύουν στην επισήμανση της αφθονίας και της ποιότητας των διατροφικών προϊόντων της Μεσογειακής Δίαιτας στην Πελοπόννησο και την Μεσσηνία ειδικότερα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print