ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Σ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη υποδέχθηκε εχθές στο Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, στο πλαίσιο της επίσκεψής της σε μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Δ.Ε. Μεθώνης για τις τελετές αποφοίτησης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Μεσσηνίας Τάσου Σαρδέλη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Βασίλειου Τσώνη. Συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται του σχεδιασμού του Δήμου στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, ο κ. Καρβέλας αναφέρθηκε στην ανάγκη παροχής εξειδικευμένης εκπαίδευσης στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, με τη δημιουργία Επαγγελματικών Σχολών, που θα κατευθύνουν τους νέους, τόσο στον τομέα του Τουρισμού, όσο και σε αυτόν της Αγροτικής Ανάπτυξης. Συνάμα, ενημέρωσε την Υφυπουργό για το ζήτημα της κτηριακής ενίσχυσης των σχολικών μονάδων, προκειμένου να παρέχεται η εκπαίδευση με ποιοτικές συνθήκες. Επιπλέον, ενημέρωσε για το πρόγραμμα της Μεσογειακής Διατροφής της Εμβληματικής Κορώνης, της προώθησής της και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών, μέσω βιωματικών μεθόδων.

Με τη σειρά της, η κ. Ζαχαράκη, ακούγοντας με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Δημάρχου, τον ενημέρωσε για τις γραφειοκρατικές μεθόδους, οι οποίες απαιτούνται ώστε να προχωρήσει άμεσα στον προαναφερόμενο σχεδιασμό του, υπογραμμίζοντας επίσης την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ Υπουργείου, Δήμου και λοιπών τοπικών φορέων. Τέλος, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι το Υπουργείο θα είναι στη διάθεσή του στην υλοποίηση του προγράμματος που αφορά την εκπαίδευση.

Σε ανάμνηση της συνάντησης, ο Δήμαρχος απένειμε τιμητική πλακέτα στην Υφυπουργό, καθώς επίσης και δύο τόμους με την ιστορία και φωτογραφικά στιγμιότυπα του Δήμου.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός παρευρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης του Νηπιαγωγείου Μεθώνης, ενώ αμέσως μετά παρακολούθησε στο «Γεωργακοπούλειο» Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης την παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ένας Περιηγητής Αφηγείται», πόνημα των μαθητών σε συνεργασία με μαθητές της Ορούντας Κύπρου. Διαβάστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με απαγγελία τοπικών ύμνων και παρουσίαση χορών.

Η επίσκεψή της στον Δήμο έκλεισε σήμερα το πρωί, με την ξενάγηση της στο Κάστρο της Μεθώνης, από τους μαθητές του Δημοτικού.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print