Επισκευή και συντήρηση ηλεκτροφωτισμού Κάστρου Μεθώνης

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013, κατά τη συνεδρίαση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) εγκρίθηκε η πίστωση δαπάνης ποσού € 60.000 για εργασίες συντήρησης και επισκευής ηλεκτροφωτισμού στο Κάστρο της Μεθώνης.

Το σημαντικό αυτό μνημείο της Ενετοκρατίας στη χώρα μας είναι ένας από τους καλύτερα σωζόμενους αρχαιολογικούς χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών παγκοσμίως. Με την απόφαση αυτή, το στολίδι της Μεθώνης θα αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κατά τις βραδινές ώρες. Το Μπούρτζι, τα τείχη και η τάφρος της καστροπολιτείας θα έχουν πια το φωτισμό που τους αρμόζει αποκαλύπτοντας την αίγλη του παρελθόντος και προσφέροντας μοναδική θέαση στους επισκέπτες.

Η στενή συνεργασία όλων των φορέων, ήτοι του Τ.Α.Π.Α, της 26ης Ε.Β.Α., του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης, του Δήμου Πύλου-Νέστορος και φυσικά του Υπουργείου Πολιτισμού, επέφεραν το παραπάνω αποτέλεσμα. Ο πρέπων φωτισμός του μνημείου ήταν αίτημα τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της δημοτικής αρχής. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης εκφράζει τις δημόσιες ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του Τ.Α.Π.Α κ. Παναγιώτη Τζίννη, για την αμεσότητα και την ευαισθησία με την οποία ενέσκυψε στο παραπάνω αίτημα.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print