Επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος Παλαίπυλος

Ο σχεδιασμός του έργου Παλαίπυλος ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Πύλου-Νέστορος το 2011 όταν πρωτοξεκίνησε στην Ελλάδα ο θεσμός της Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Το έργο υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και εγκρίθηκε με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στη Μεσσηνία και σε όλη την Πελοπόννησο.
 
Στο έργο, που υλοποιήθηκε με την Σύμπραξη 11 φορέων τοπικής και εθνικής εμβέλειας, συμμετείχαν 200 άνεργοι από την περιοχή του Δήμου μας οι οποίοι παρακολούθησαν κατάρτιση και συμβουλευτική και οι περισσότεροι από αυτούς προωθήθηκαν στην απασχόληση και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Οι δείκτες απασχόλησης που πετύχαμε φέρνουν το έργο στα κορυφαία έργα που έχουν υλοποιηθεί στη Ελλάδα.
 
 
Η δέσμευση μας είναι το έργο να συνεχισθεί και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, μέσω της υποστήριξης των Κοινωνικών Επιχειρήσεων από το Ταμείο της Κοινωνικής Οικονομίας, αλλά και μέσω της αρωγής της Δημοτικής Αρχής στην προσπάθεια των Δημοτών μας να εργασθούν, να δημιουργήσουν και να επιχειρήσουν αποτελώντας παράδειγμα τόσο στην τοπική μας κοινωνία όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.


https://m.youtube.com/watch?feature=em-share_video_user&v=LXqGXdYlVDI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print