ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΤΟ ΜΙΝΑΓΙΩΤΙΚΟ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ

Την κατασκευή του αρδευτικού έργου στο Μιναγιώτικο ανακοίνωσε την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα, ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός σε εκδήλωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το έργο αυτό αποτελεί όνειρο δεκαετιών και αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας, που γίνεται πραγματικότητα.

Το Μιναγιώτικο φράγμα και τα δίκτυα άρδευσής του αποτελούν όραμα της Δημοτικής Αρχής για την περιοχή, το οποίο δίνει λύση στην άρδευση και ύδρευση της ευρύτερης περιοχής, ωφελώντας ταυτόχρονα 3.500 αγρότες σε 35.000 αρδευόμενα στρέμματα.

Πρόκειται για ένα έργο, μεταξύ των 8 αρδευτικών έργων, που πρόκειται να υλοποιηθούν στην ύπαιθρο, με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετριασμού των Επιπτώσεων από την Κλιματική Αλλαγή.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας αναφέρει:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου και τις ευχαριστίες μου δημόσια στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενέργειά του αυτή, προς το αρμόδιο Υπουργείο καθώς και σε όλους όσους συνετέλεσαν διαχρονικά ώστε αυτό το έργο σήμερα να γίνεται πραγματικότητα. Η υλοποίηση του αρδευτικού αυτού έργου στο Μιναγιώτικο, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, συμβάλει θετικά στην διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή μας και στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας».

Πηγή Video: Ionian Channel

https://www.youtube.com/channel/UCGM649s8wdiDruTJDgeOMCQ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print