ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΠΥΛΟΥ -ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ

«Η καθαριότητα και ο σεβασμός προς το Περιβάλλον, δεν αφορά μόνο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, αλλά και την πνευματική μας εξέλιξη. Αυτή είναι η φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής και με βάση αυτήν επενδύουμε και πορευόμαστε στις καθημερινές μας δράσεις. Με την αναβάθμιση του στόλου των απορριμματοφόρων και των υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, την αποκατάσταση του φωτισμού στους δρόμους, τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα κάθε γωνιάς του Δήμου με προγραμματισμό, κάνουμε μια ολιστική παρέμβαση στην περιοχή μας», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, επισκεπτόμενος την εθελοντική δράση καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Πύλου, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος που εορτάζεται αύριο, 5 Ιουνίου 2021.

Ειδικότερα, σήμερα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του βυθού του Παλαιού Λιμανιού στην Πύλο, από τους δύτες του καταδυτικού ”Aqua Divers Club” της Costa Navarino”, με τη συνεργασία του Δήμου Πύλου-Νέστορος,  του Λιμεναρχείου Πύλου και της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων. Η επιχείρηση, έχοντας δυναμικό πέντε εξειδικευμένων δυτών και κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, κατάφερε να απομακρύνει από τον βυθό ένα εντυπωσιακό όγκο στερεών αποβλήτων. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνεργασία.

——————–

Στα πλαίσια των υπηρεσιών καθαριότητας, εχθές, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΚΑΟΥΣΗΣ», με σκοπό να ενημερωθεί για τις διαδικασίες παράδοσης του νέου συγχρόνου απορριμματοφόρου τύπου πρέσας, χωρητικότητας 12m3 , το οποίο πρόκειται να εμπλουτίσει τον στόλο καθαριότητας του Δήμου Πύλου-Νέστορος το επόμενο διάστημα.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print