Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ

20 Μαΐου 2021 @ 10:00 - 12:00

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ

Στις 20 Μαΐου 2021, ημέρα Πέμπτη  στις Τοπικές Κοινότητες Μανιακίου και Φλεσσιάδος του Δήμου Πύλου – Νέστορος Π.Ε. Μεσσηνίας, θα εορτασθεί η επέτειος της Ιστορικής Μάχης του Μανιακίου, κατά την οποία στις 20 Μαΐου 1825, ο Αρχιμανδρίτης ΥπουργόςΕσωτερικών Γρηγόριος ΔικαίοςΦλέσσας ή Παπαφλέσσας, μαζί με τους τριακόσιους περίπου συμπολεμιστές του, θυσιάστηκαν για τηνελευθερία του υπόδουλου Ελληνισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2021

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ των Τοπικών Κοινοτήτων Μανιακίου και Φλεσσιάδος από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της20ης Μαΐου 2021.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ των τοπικών κοινοτήτων Μανιακίου και Φλεσσιάδος από τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της21ης Μαΐου 2021.

ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΕΟΡΤΗΣ

α) Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος στα Ταμπούρια Τ.Κ. Φλεσσιάδος Δήμου Πύλου – Νέστορος.

β) Χώρος ανδριάντα Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Δικαίου – Φλέσσα ή Παπαφλέσσα στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού (οστεοφυλάκιοτων ηρώων της Μάχης του Μανιακίου) της Τ.Κ. Μανιακίου του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Ώρα 10.30

 

 

 

 

 

 

 

 

Ώρα 11.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλεση Τρισαγίου έμπροσθεν του ανδριάντα του Εθνεγέρτη ΑρχιμανδρίτηΓρηγορίου Δικαίου – Φλέσσα, στα Ταμπούρια Τ.Κ. Φλεσσιάδος, κατά τηνοποία θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.  Χρυσόστομος.

·       Κατάθεση Στεφάνων

·       Τήρηση ενός λεπτού σιγής

·       Εθνικός Ύμνος

 

 

 

Τέλεση Τρισαγίου έμπροσθεν του ανδριάντα του Εθνεγέρτη ΑρχιμανδρίτηΓρηγορίου Δικαίου-Φλέσσα, στην Τ.Κ. Μανιακίου, κατά την οποία θα προστή οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

·       Κατάθεση Στεφάνων στον Ανδριάντα του Παπαφλέσσα

·       Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Καθηγητή Νεότερηςκαι Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΑθανάσιοΧρήστου με τίτλο: Γρηγόριος Δικαίος Παπαφλέσσας (1786-1825): «Οεμπνευστής και πρωτολάτης του έπους του Μανιακίου»

·       Τήρηση ενός λεπτού σιγής

·       Εθνικός Ύμνος

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ένστολοι με παραδοσιακές φορεσιές από τον Σύλλογο Γυναικών Βλαχόπουλου, καθώς και ιππείς με ταάλογά τους από τα Κρεμμύδια, τον Πλάτανο και την Γιάλοβα του Δήμου ΠύλουΝέστορος.

Διοργάνωση: Περιφέρεια Πελοποννήσου-Δήμος Πύλου-Νέστορος

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Μαΐου 2021
Ώρα:
10:00 - 12:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,