Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

10 Αυγούστου @ 21:00 - 23:00

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος σας προσκαλεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 και ώρα 21.00 στην Κορώνη, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, σε μια μουσική βραδιά στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού 2022 και με αφορμή τον εορτασμό για τα 100 χρόνια του Μικρασιατικού Πολιτισμού με τίτλο «Αχ… Τζιβαΐρια της ψυχής μου…» και με ελεύθερη είσοδο.

Τα τζιβαΐρια, τα τραγούδια από τις μνήμες της Μικράς Ασίας που ταξιδεύουν μέσα στους μαγικούς μουσικούς δρόμους, παρουσιάζονται  επί σκηνής με την ιδιαίτερη φωνή της Μαρίας Σουλτάτου.

Στην παράσταση αυτή, ανάμεσα στα τραγούδια, η εξαίρετη ερμηνεύτρια μας αφηγείται με τον δικό της μοναδικό τρόπο ιστορίες από μνήμες και βιώματα ανθρώπων που έζησαν στην Σμύρνη. Μία παράσταση  με τραγούδια που αγαπήθηκαν και που μένουν ανεξίτηλα στο χρόνο («Τζιβαέρι (αμανές)», «Αντανάλη», «Θα σπάσω κούπες»,  «Ιμιτλερίμ», «Καναρίνι μου γλυκό», «Ελενίτσα μου», «Μπάρμπαγιαννακάκης» κ.α.).

Η Μαρία Σουλτάτου είναι μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, η οποία από το ξεκίνημά της δίπλα στον αείμνηστο Αριστείδη Μόσχο έως και σήμερα, τραγουδάει όλα αυτά τα μικρασιάτικα διαμάντια που μυρίζουν γιασεμί, βασιλικό και κανέλα, αποδίδοντας με την ψυχή της όλες τις διαφορετικές εικόνες εκείνου του τόπου που πέρασε τόσα πολλά.

Σήμερα, εκατό χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης, η δύναμη, ο νταλκάς και η λεβεντιά των σμυρναίικων τραγουδιών, αναγεννιούνται μέσα από τη φωνή της Μαρίας Σουλτάτου και της πενταμελούς ορχήστρας της σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με την ανεξίτηλη διάθεση για γλέντι, χαρά και διασκέδαση των απογόνων εκείνης της γενιάς.

Σάββας Ρακιντζάκης: Ενορχήστρωση /πιάνο

Γιάννης Σταματογιάννης: Μπουζούκι

Στράτος Σαμιώτης: Κρουστά

Σωτήρης Μαργώνης: Βιολί

Γιαννούλης Μαργώνης: Κιθάρα/Λαούτο

Οργάνωση: Καλή Βανδώρου

Παραγωγή: Τέχνης Πολιτεία

Το φετινό καλοκαίρι, θα απολαύσουμε ξανά όλους τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες που τόσο μας έχουν λείψει!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10 Αυγούστου
Ώρα:
21:00 - 23:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Κορώνη
Κορώνη 24004 + Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2723360211