ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Εκπαιδευτικό ταξίδι στο Δήμο Πύλου-Νέστορος πραγματοποίησαν τις δυο προηγούμενες μέρες οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα του  Campusτου Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο πλαίσιο του μαθήματος τους «DemocracyanditsCritics».

Εχθές το απόγευμα επισκεφτήκαν το Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος, προκειμένου να  γνωρίσουν το Δήμαρχο κ. Δημήτριο Καφαντάρη. Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε και τους μίλησε για την μακραίωνη ιστορία και το φυσικό κάλος του τόπου, ενώ οι φοιτητές τον ενημέρωσαν για τις σπουδές τους. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος αναγνώρισαν τη γραφικότητα της περιοχής και τις δυνατότητες τουρισμού που προκύπτουν, ενώ από τη συζήτηση δεν έλειψε το σημαντικό θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της διαχείρισης των ζητημάτων του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Μια μέρα πριν, οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης με τον υπεύθυνο Καθηγητή κ. Φίλιππο Μήστη επισκεφτήκαν την Μεθώνη και  το Πνευματικό  Κέντρο, ώστε να πραγματοποιήσουν διάλεξη με θέμα τη Δημοκρατία. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα επισπεύτηκαν επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Αρχαία Μεσσήνη.

Από τη μεριά του ο κ. Μήτσης ευχαρίστησε τον. κ. Καφαντάρη, τόσο για τη φιλοξενία που τους παρείχε ο Δήμος, όσο και για την άριστη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print