ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με τον αγιασμό των υδάτων στο ιστορικό λιμάνι της Πύλου, στα λιμάνια της Μεθώνης και της Κορώνης, καθώς επίσης και σε άλλα μέρη του δήμου, κορυφώθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων, σήμερα το πρωί, στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Στη Πύλο, έδρα του Δήμου, η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Μετά το πέρας της λειτουργίας, στην οποία παρέστησαν, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι καθώς επίσης εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος πιστών, σχηματίστηκε πομπή και το ποίμνιο μετέβη στο Λιμένα της Πύλου, προκειμένου να γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας.

Στο λιμάνι της Πύλου από νωρίς συγκεντρώθηκε κόσμος για να παρακολουθήσει την τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων. Αψηφώντας τις επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες πέντε νεαροί δημότες της Πύλου, τήρησαν το έθιμο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά, ώστε να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Δήμαρχος τους συνεχάρη για το θάρρος και τη γενναιότητά τους, τους μοίρασε αναμνηστικά δώρα και τους ευχήθηκε να έχουν φώτιση και η χάρη του Σταυρού να τους συνοδεύει σε όλους του τομείς της ζωής τους.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print