Η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΘΕΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, πραγματοποιήθηκε εχθές το πρωί, στο Ινστιτούτο Δημόκριτος στην Πύλο, έκτακτη σύσκεψη των επιχειρηματιών στους τομείς διαμονής και εστίασης, με θέμα συζήτησης τους τρόπους αντιμετώπισης της σημερινής κρίσης στον τομέα του τουρισμού.

«Η αυτοδιοίκηση και η κοινωνία πρέπει πάντα να συμπορεύονται. Γι αυτό σήμερα ζητώ από όλους τους επιχειρηματίες των τομέων διαμονής κι εστίασης να δράσουμε από κοινού, έτσι ώστε να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση», δήλωσε ο κ. Καφαντάρης,  με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που πλήττουν τη Χώρα, και της μείωσης του Τουρισμού ως επακόλουθο.

Νωρίτερα, ο κ. Καφαντάρης, σκεπτόμενος τρόπους ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, απεύθυνε ανοιχτή πρόταση προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τονίζοντας «Όπως αντιλαμβάνεστε η σημερινή καθίζηση του τουρισμού δημιουργεί θέματα μείζονος σημασίας για την τοπική κοινωνία…. Για τους λόγους αυτούς ζητώ από την ΚΕΔΕ, ως συλλογικό όργανο της αυτοδιοίκησης, να ζητήσει από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία την εξαίρεση πληρωμής διοδίων, ώστε να υπάρχει δωρεάν διέλευση των οδηγών τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, μέχρι και τις 31 Αυγούστου».

Αναφερόμενοι στην άμεση αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης στο τομέα του τουρισμού, οι συμμετέχοντες, παρουσίασαν τα προβλήματα των επιχειρήσεών τους και αντάλλαξαν προτάσεις, που στόχο έχουν την άμεση αντιμετώπιση της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης. Ειδικότερα, συζητήθηκαν προτάσεις, όπως η επιπλέον προβολή της περιοχής και των παροχών της και η περαιτέρω υποστήριξη των ΜΜΕ στην πληρέστερη ενημέρωση των ξένων επισκεπτών, σχετικά με την ασφάλεια και την φιλοξενία που συνεχίζει να προσφέρει ο τόπος μας.

Οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο τόσο για την πρωτοβουλία της συνάντησής τους, όσο και για την πρότασή του προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ενώ ζήτησαν να υπάρξει συχνότερη επαφή μαζί του, με σκοπό να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου η περιοχή να παραμείνει τουριστικός προορισμός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, επιχειρηματίες στον τομέα της διαμονής και της εστίασης, καθώς επίσης εκπρόσωποι της ΤΕΜΕΣ ΑΕ. Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν, ενώ τους ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα λόγω των καθημερινών εξελίξεων.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print