Η ΚΟΡΩΝΗ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΝ ΜΥΡΟΒΛΥΤΗ

Τον συμπολιούχο της Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη εόρτασε σήμερα με λιτό και σεμνό τρόπο η πόλη της Κορώνης.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Γκουγκούνης, με τη συμμετοχή των εφημερίων της πόλης. Πλήθος πιστών, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, συνέρευσε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και να λάβει τη χάρη του εορτάζοντος Αγίου. Να σημειωθεί, ότι φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, λόγω πανδημίας.

 Το παρών στον εορτασμό έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι Αντιδήμαρχοι Διονύσιος Αγγελόπουλος και Δημήτριος Σιψάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρ. Βουλευτής Θανάσης Πετράκος και ο Πρόεδρος του «Μανιατακίου Ιδρύματος» Δημήτριος Μανιατάκης.

 Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του ανέφερε: «Η Κορώνη εορτάζει σήμερα σύμπασα τον Άγιο Δημήτριο, τιμώντας τον βίο και το μαρτύριό του. Ας παραδειγματιστούμε όλοι από την πίστη και την θυσία του Αγίου και ας τον ικετεύσουμε να χαρίζει σε όλο τον κόσμο Υγεία και να πρεσβεύει για την γρήγορη απαλλαγή μας, από τη δοκιμασία της πανδημίας. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας».

 

 Φωτογραφίες: www.koroni-messinias.gr

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print