Η ΜΕΘΩΝΗ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Με λαμπρότητα και ευλάβεια εόρτασε σήμερα η Μεθώνη τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο. Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Πέμπτης με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ σήμερα το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Η θρησκευτική πανήγυρις κορυφώθηκε με την καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της κωμοπόλης, υπό τις μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος.

Το παρών στη Θεία Λειτουργία αλλά και στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Λιμενάρχης Πύλου Νικόλαος Παπακωνσταντίνου, η Προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου Παγώνα Διονυσοπούλου, μέλη της Κοινότητας Μεθώνης, ο πρώην Δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του ανέφερε: « Ο εορτάζων Άγιος Νικόλαος ξεχώρισε στον αγώνα του για την πίστη και την αγάπη του στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο. Σήμερα, που τα πάντα δοκιμάζονται, ας τον μιμηθούμε στις αρετές του και ας ευχηθούμε να χαρίζει υγεία και δύναμη σε όλους μας».

       

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print