ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΘΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων για τον αλιευτικό τουρισμό, διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, υποστηρίζοντας ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για την επικράτεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος θα πραγματοποιηθούν στην Μεθώνη (13/06) και την Κορώνη (15/06).

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, όπου θα αναπτυχθούν θεματικές εισηγήσεις, οι συμμετέχοντες αλιείς θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες και προϋποθέσεις άσκησης αλιευτικού τουρισμού, καθώς και για τις δυνατότητες στήριξης από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Αλιείας.

Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας για την αξιοποίηση του αλιευτικού τουρισμού, μιας μορφής τουρισμού που αναπτύσσεται παγκόσμια και στην λεκάνη της Μεσογείου Θάλασσας και παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τόσο η ποικιλομορφία της ακτογραμμής, το ενδιαφέρον που αφορά στην οικονομική αυτή δραστηριότητα και η επιθυμία γνωριμίας με το θαλάσσιο περιβάλλον, είναι παράμετροι που μπορούν να αναπτύξουν ένα νέο προϊόν και να αναδείξουν την παράκτια ζώνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προορισμό αξίας.

Κατά την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων θα τηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλέφωνο 271 3 610171, email: tourismos@arcadia.gr) και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα (τηλέφωνο 275 70 22807, email: info@parnonas.gr) από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print