ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται απο το Ευρωπαικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για τα επιδόματα που δικαιούται (ΚΕΑ, Προνοιακά επιδόματα, Επίδομα Στέγασης κτλ.), όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Αναφορικά με τα επιδόματα στο Δήμο Καλαμάτας, η διεκπαιρέωσή τους υλοποιείται ως εξής:

ΚΕΑ

Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:30π.μ. – 14:00μ.μ.

Δημαρχείο Καλαμάτας, Κτίριο Β΄, Γραφ.: 2.31 Τηλ: 2721360642, 643

Προνοιακά Επιδόματα, Επίδομα Στέγασης

Δευτέρα και Τετάρτη από τις 09:00π.μ. – 13:00μ.μ.

Δημαρχείο Καλαμάτας, Κτίριο Β΄, Γραφ.: 1.27 & 1.30, τηλ: 2721360650, 651

Στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού Μεσσηνίας η ενημέρωση και υλοποίηση των επιδομάτων πραγματοποιείται στα κατά τόπους γραφεία.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Όσον αφορά στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, στο Κέντρο Κοινότητας Νομού Μεσσηνίας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μελη της οικογένειας τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

ΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το Κέντρο Κοινότητας Νομού Μεσσηνίας παρέχει πληροφόρηση και παραπομπή για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης (τοπικά, περιφερειακά, εθνικά).

Επίσης παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής καθώς και διοργάνωνσης εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο [πχ. Δωρεάν χορήγηση υποδημάτων σε συνεργασία με την Εταιρέια TOMS και την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», Εμβολιασμοί Ρομά σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «Υγεία για όλους», Δράσεις βιωματικής απασχόλησης στα σχολεία του Νομού Μεσσηνίας, Εβδομαδιαία (Παρασκευή από τη 13:00μ.μ έως τις 14:15μ.μ.) διαδραστική απασχόληση των ανήλικων ασθενών στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝ Καλαμάτας].

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το Κέντρο Κοινότητας Νομού Μεσσηνίας έχει έδρα το Δήμο Καλαμάτας και στελεχώνεται από δύο (2) ΠΕ Ψυχολόγους, έναν (1) ΔΕ Οδηγό.

Δημαρχείο Καλαμάτας, Αθηνών 99, ΤΚ. 24134

Κτίριο Β΄, Δ/νση Πρόνοιας, Ισόγειο, Γραφ.: 1.28 & 1.30, τηλ: 2721360650, 651, 652

Το Κέντρο Κοινότητας Νομού Μεσσηνίας διαθέτει και Κινητή Μονάδα που επισκέπτεται σταθερά και περιοδικά τους Δήμους του Νομού Μεσσηνίας (εκτός της έδρας του Δήμου Καλαμάτας) για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών του Πύλου-Νέστορος (Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος, Τμήμα Πρόνοιας, τηλέφωνο 2723360246),

Ημερομηνίες κινητής μονάδας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος: 9,19 Δεκεμβρίου 2019 και 14, 27 Ιανουαρίου 2020.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=W-BodPznjBY&feature=emb_logo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print